3 Mayıs 2024 Cuma / 25 Sevval 1445

Mehmet Barlas'tan Başbakan'a: Siz muhafazakar değilsiniz

Başbakan Erdoğan'ın gazetecilerin sorularını yanıtladığı ve gündeme ilişkin önemli açıklamarda bulunduğu ATV-A Haber ortak yayınında Mehmet Barlas'tan ilginç bir soru geldi..

20 Kasım 2013 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Mehmet Barlas'tan Başbakan'a: Siz muhafazakar değilsiniz
İşte Barlas'ın o sorusu:

Her fırsatta kendinizi muhafazakar demokrat olarak nitelendiriyorsunuz. Osya muhafazakar değilsiniz. Muhafazakar, statükocudur. Bütün tabuları yıkıyorsunuz, bütün statükoyu altüst ettiniz ve kendinize muhafazakar diyorsunuz. Buna mukabil Türkiye'deki statükocular da kendilerine devrimci deyip, sizin muhafazakarlığınıza karşı devrimi savunuyorlar. Bir kere bu hata düzelse. Siz muhafazakar falan değilsiniz.

İkincisi; Siz Başbakansınız. Ağzınızdan çıkan her cümle, devletin görevlilerine bir nevi talimat oluyor. Fakat bir de siyasi kimliğiniz var. Önünüzde üç seçim var. Bazı devlet yetkilileri de siyasi sözlerinizi bir Başbakan'ın talimatı gibi algılıyorlar. Mesela Adana Valisi'nin yaptığı gibi. Siz kimseye bir talimat vermediniz. Bu bir siyasi söylemdi.

Bu ayrımları nasıl koyacaksınız? Başbakanlık, siyasetçilik, muhafazakarlık...

BAŞBAKAN'IN MUHAFAZAKARLIK CEVABI

Başbakan Erdoğan: Muhafazakarlık noktasında Fransızların tanımı bizim tanımımız değil. Onlarınkiyle bizimki farklı. Biz bu ülkenin değerler silsilesini koruma anlamında bir muhafazakarlıktan bahsediyoruz. Bizim anlayışımız bu.

Ama bizim uygulamalarımıza baktığınız zaman, sosyal demokratların sosyal adalet anlayışından mahrum olmaları hasebiyle, bizim bu silsile içinde sosyal adalet anlayışı da var. Bu konuda da muhafazakarız. Bu yapı içerisinde geleceği olgunlaştırmaya oluşturmaya gayret ediyoruz.



***



***





***



***



***



***